Köp färg billigt på nätet - få proffsfärg hemkörd.

Frågor och svar
Vad är Färgtorget?
Färgtorget är ett företag som grundades för att erbjuda köp av målarfärg och tillbehör online. Färgtorget vill erbjuda sina kunder prisvärda kvalitetsprodukter på en lättanvänd webbplats med trygg och säker betallösning. Färgtorget AB är ett svenskt bolag som grundades av tre personer med olika bakgrunder och kompetens från såväl teknikens värld med e-handel, betallösningar och internetprojekt till försäljning och måleribranschen. Färgtorget vill erbjuda sina besökare inspiration, rådgivning och möjlighet till köp av målerifärg av hög kvalité men till ett pris under marknadspriset. Dessutom är Färgtorget öppet dygnet runt vilket gör att våra kunder slipper stressa till en fysisk måleributik innan stängning.

Är betalningarna säkra på Färgtorget?
Transaktionerna hanteras av Payex som hanterar kortuppgifter och uppfyller alla krav på säkerhet och är PCI-certifierade för både Visa och MasterCard. All information skickas krypterat via SSL-certifikat. Som kund hos Färgtorget kan du tryggt genomföra köp med betal- och kreditkort från Visa och MasterCard där vi använder oss av ”Verified by Visa” och ”SecureCode” för ökad säkerhet.

Vad är bruten färg?
Då det finns så många kulörvarianter blandar man till färgen först när man vet vilken kulör som ska användas. Detta görs med hjälp av rätt recept av färgpigment och kallas att man bryter färgen. Vänligen observera att på grund av att färgen specialanpassas till dig som kund vid beställning så gäller inte returrätt enligt gängse praxis. Se Köpvillkor under menyn Kundtjänst

Vad har jag för returrätt?
Färgtorget följer naturligtvis distansköplagen där du som kund har ångerrätt i 14 dagar. Undantaget från denna regel gäller brutna färger som är specialanpassade produkter och där gäller inte ångerrätt. Samtliga färgprodukter som köps på Färgtorget där en kulörväljare finns på produktsidan är brutna med undantag från vit basfärg (0500N). För mer information om brutna färger se ”Vad är bruten färg” bland frågor och svar eller kontakta kundtjänst. Givetvis gäller alltid reklamation på samtliga produkter om det är något fel på varan vid leverans.

Vad gäller för reklamation?
Se Köpvillkor i menyn under Kundtjänst

Hur kontaktar jag kundtjänst?
Du kontaktar oss enklast på kundtjanst@fargtorget.se och får vanligtvis svar samma arbetsdag. Om du vill prata med oss så maila ditt telefonnummer så ringer vi upp dig så snart vi kan.

Frågor om leverans?
Leverans är kostnadsfritt om totalsumman för köpet överstiger 499 SEK. Om man inte handlar över detta belopp tillkommer en fraktkostnad på 99 SEK. Färgtorget levererar till hela Sverige. Varorna levereras till närmaste utlämningsställe. För specifika frågor om leverans, vänligen kontakta kundtjänst.

Vad är Teknos?
Det finns flertalet tillverkare av målarfärg där vi valt att sälja färg av märket Teknos som är en av Nordens ledande färgtillverkare. Teknos tillverkar kvalitetsprodukter som vi på Färgtorget har arbetat med under flera år och som många yrkesmålare väljer att måla med. Kul fakta kan vara att "Arga snickaren" på Kanal 5 använder Teknos produkter. Teknoskoncernen vänder sig både till konsumenter, yrkesmålare och industrier med sina industrifärger och har bland annat verksamhet i Skandinavien, Tyskland och Storbritannien. Teknos grundades 1948 i Finland och har sedan 1999 varit miljöcerfierade enligt ISO 14001. Mer information om Teknos kan du hitta här.

Produkten jag letar efter finns inte
Färgtorget försöker erbjuda så brett sortiment som möjligt och arbetar ständigt för att få ett större sortiment. Finns inte varan du söker får du gärna kontakta vår kundtjänst och be dem se över möjligheterna att lägga till varan till vårt ordinarie sortiment. Vi arbetar med ambitionen att vårt utbud ska motsvara det som våra kunder behöver inom de flesta måleriarbeten.

Hur får jag hjälp att måla?
Färgtorget bedriver försäljning av måleriprodukter och erbjuder inte hjälp att måla. Vi hänvisar till våra guider för hur man målar om men vill påminna om att Färgtorget tar ansvar för produktens kvalité men ej för resultatet som är beroende av kunskap och expertis inom hantverket måleri. Är du osäker rekommenderar vi att du uppsöker fackman för måleriarbeten.