Köp färg billigt på nätet - få proffsfärg hemkörd.

Måla om hemma

måla omålad vägg

Här kan du läsa om vilka färger du bör använda var i hemmet och vilka produkter och kulörer som är populära.

I Sverige är vi väldigt modemedvetna och det är populärt att inreda minimalistiskt. Att måla väggarna med en kulör som Stockholmsvit gör det sen enkelt att sätta färg på våra hem med hjälp av möbler, gardiner eller andra inrednings prylar.
Att måla en fondvägg i en annan färg kan ge mycket liv i ett rum, det blir väldigt effektfullt och ger en stilren känsla. Det är lätt att vid ett senare tillfälle måla om fondväggen i en annan färg och på så sätt förändra stilen på rummet helt.
På Färgtorget använder vi oss av standard kulörsystemet NCS men kan bryta massor av andra kulörer också. Så letar du efter en speciell kulör kan du maila den till oss på kundtjanst@fargtorget.se så letar vi fram den till dig. Här kan du prova vår färgsättare.

I alla rum i hemmet förutom badrum/våtrum och eventuellt kök målas väggarna vanligtvis med matta färger, det vill säga glans 7 eller lägre. Vi på färgtorget rekommenderar Biora 7 som är en matt väggfärg av hög kvalitet. Ifall man skulle vilja ha ännu mattare väggar fungerar Biora Balance väldigt bra, den ger dessutom en hård yta.

Om man ska måla kök kan det vara klokt att måla med en halvmatt färg, speciellt väggpartier vid en spis där det finns risk för att de blir utsatta för mycket stekfett. Biora 20 är en sådan produkt, på den fastnar inte fett och är lättare att torka av. Om väggen inte utsätts för stekfett så fungerar även en matt färg utmärkt i köket.

Badrum ska målas med en godkänd våtrumsprodukt som innehåller antimögelmedel, exempelvis Diamant våtrumsfärg.
I badrum är det vanligt att man målar med en kulör som känns fräsch, de är ofta ljusa kulörer mot blå eller grön snarare än gula, bruna eller röda kulörer.