Köp färg billigt på nätet - få proffsfärg hemkörd.

Stockholmsvit

måla omålad väggBegreppet syftar på en vit kulör med en viss inbrytning av gult eller grått, eller möjligen båda. Den färg som oftast brukas kallas Stockholmsvit har beteckningen S0502Y i det internationella färgsystemet NCS. De första två siffrorna anger att färgen har 5 % svärta, och de två sista att den har en inbrytning på 2 % av en viss kulör, i detta fall gult.

Färgen har länge varit standardfärg när man målar vitt, och används ofta på fabriksmålade dörrar och lister. Anledningen till att den ofta används är att den känns varmare och behagligare än en rent vit färg, som kan upplevas som hård och kall. Samtidigt är färgen tillräckligt vit för att uppfattas som vit. Den förekommer även under namn som antikvitt, äggskalsvit eller bruten vit.

Helmatt Stockholmsvit

Helmatt Stockholmsvit

Biora Balance är en lyxfärg som passar till alla rum i lägenheten.

  • Från 199:-
  • Rek. pris: 249:-
Läs mer
Matt Stockholmsvit

Matt Stockholmsvit

Biora 7 är en kvalitetsfärg som passar till alla rum i lägenheten.

  • Från 189:-
  • Rek. pris: 239:-
Läs mer
Halvmatt väggfärg

Halvmatt Stockholmsvit

Biora 20 passar till alla rum där det krävs en stryktålig och avtorkningsbar färg.

  • Från 189:-
  • Rek. pris: 239:-
Läs mer


Var namnet Stockholmsvit kommer ifrån är inte helt klart. Att den blivit populär har troligen att göra med den stil som var särskilt populär bland medelklassen i Stockholm med omnejd i början av 2000-talet. Stilen var minimalistisk och idealiserade ljusa och luftiga utrymmen, gärna i hus eller lägenheter med stora fönster. Henrik Schyffert och Fredrik Lindström drev med denna stil i showen "Ljust & Fräscht", och den har parodierats i TV-serien "Solsidan".

Vill du se våra priser på Stockholmsvit väggfärg så kan du göra det hos oss på Färgtorget och dessutom få färgen hemkörd.