Köp färg billigt på nätet - få proffsfärg hemkörd.

Teknos

måla omålad vägg


Teknos är en färgtillverkare som grundades 1948. Idag är Teknos en ledande tillverkare av industri- & konsumentfärg i Europa. De är relativt unga på konsumentmarknaden men har redan en stark position främst i Norden.

Teknos har färgförsäljning i 14 länder och egen färgproduktion i 7 länder: Tyskland, Ryssland, Finland, Polen, Sverige, Danmark och Kina.
Teknos har en omsättning på ca 250 miljoner euro och har 2000 anställda varav 150 färgforskare och produktutvecklare.

I färgtester runt om i världen får Teknos genomgående mycket bra betyg. I Sverige är det största konsumenttestet Folksams produkttest där Teknos utefärg ”Nordica Eko” fått bästa betyg 2006, 2007 och 2018. 2010 är det ingen produkt som får färre anmärkningar än Nordica eko och av någon anledning är den inte med i 2012 års färgtest. 2008, 2009 och 2011 publicerades inget färgtest från Folksam. Nordica eko är Teknos vattenbaserade täckfärg för träfasader.

Teknos höga kvalitet och konstanta jakt på att förbättra sina färger har gjort att fler och fler målare idag väljer att använda Teknos som leverantör av färg. Till exempel använder ”Arga snickaren” på Kanal 5 Teknosfärg. Flera stora objekt har målats med Teknos färg till exempel Södra länken i Stockholm där Teknos silikatfärg användes. Andra referensobjekt är: O'learys restauranger i Stockholm, flertalet Dressmann och H&M butiker, KTH och Coop.