Köp färg billigt på nätet - få proffsfärg hemkörd.

Vita Kulörer

vita kulörer

Få lite klarhet i vilka vita kulörer som finns och vad som skiljer dom åt.

Det finns en uppsjö av vita kulörer. Den mest kända och populära är kanske S0502-Y, Stockholmsvit.
En annan vit kulör är S0500-N. Den är bruten precis som S0502-Y fast utan det gula. Den har en liten ton av grått i sig men upplevs helt vit. Det gråa gör att den inte blir skrikig och döljer även om det skulle komma lite smuts på väggen. S0500-N har de senaste åren blivit lika populär som Stockholmsvit.

Kritvit eller råvit kopplas ofta ihop med en kulör som är annu lite vitare än S0500N. Samma kulör brukar även kallas S0300N eller obruten vit. På Färgtorget kallar vi denna kulör för RAL9003 eller enbart för vit.

Andra vita kulörer från NCS är S0502-G, S0502-R och S0502-B. S0502-G går emot grönt, S0502-R går emot rött och S0502-B går emot blått.

Äggskalsvit är en vanlig kulör som går emot gult och det finns många varianter av den, en hel del med mindre gult och en hel del med mer. Många gånger kallas även S0502-Y för äggskalsvit.

Bruten vit är ofta en vit kulör med lite grått i, lite mer grått än i S0500N. Alcros bruten vit är väldigt populär på snickerier.

Nordsjövit är en kulör som Nordsjö tagit fram, den har små toner av grönt, rött och gult.

Mellan många vita kulörer är det en väldigt liten skillnad och i många fall gör det större skillnad vilken lampa du väljer i taket, en med ett varmt ljus eller ett med ett kallt ljus.

Har du frågor om någon vit kulör, eller någon annan kulör kan du maila oss på kuntjanst@fargtorget.se så svarar vi så fort vi kan.